1399/11/8
برگزاري چهارمين نشست شوراي راهبري و توسعه استان با حضور رئيس سازمان ملي بهره وري ايران
رئيس سازمان مديريت و برنامه مازندران اعلام كرد؛
سرانه درآمد ۶۰ هزار توماني هر مازندراني در روز
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه مازندران، دكتر غلامي راد در چهارمين نشست شوراي راهبري و توسعه استان كه رئيس سازمان ملي بهره وري ايران نيز حضورداشت درآمد سرانه هر مازندراني را روزانه ۶۰ هزار تومان و درماه يك ميليون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام كرد.
وي افزود: شاخص اندازه دولت در استان مازندران در بعد توليد ناخالص داخلي و اعتبارات استاني مدنظر قرار گرفته است.
دبير شوراي راهبري و توسعه استان با اشاره به منابع آورده دولت در استان مازندران گفت: از سال ۹۰ تا ۹۴ شاهد رشد اندازه دولت در استان بوديم و نسبت بودجه جاري به بودجه كل نشان ميدهد كه بودجه جاري هر سال افزايش مييابد و بيشتر به سمت اعتبارات هزينهاي پيش ميرويم.
وي با عنوان اينكه در سالهاي گذشته منابع نفتي زيادي نداشتيم، گفت: بيشتر منابع از محل درآمدهاي غيرمالياتي بود زيرا بايد اين درآمدها صرف امور جاري شود.
غلامي راد با اظهار اينكه بين بهره وري و كارايي رابطهاي مستقيم وجود دارد، گفت: اگر اين دو عامل با هم باشد، بهره وري در دستگاهها افزايش مييابد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي مازندران ادامه داد: توسعه از طريق بهبود بهره وري ايجاد ميشود و بيش از ۵۰ درصد توسعه صندوقها از طريق رشد بهره وري صورت ميگيرد و طبق برنامه توسعه قرار بود ۳۰ درصد توسعه از طريق افزايش عوامل بهره وري باشد.
وي با بيان اينكه وضعيت خوبي در بهره وري نداريم، گفت: در بين كشورهاي منطقه از نظر شاخص بهره وري نيروي كار در رده ۱۲ قرار داريم و از نظر شاخص بهره وري در بين كشورهاي آسيايي جزو كشورهاي آخر قرار داريم.
در ادامه اين نشست رئيس سازمان ملي بهره وري ايران، پياده سازي بهره وري را نيازمند عزم ملي دانست و گفت: بسياري از پيش نيازهاي بهره وري در دستگاه هاي اجرايي وجود ندارد.
فاطمه پهلواني صبح چهارشنبه در جلسه شوراي راهبري توسعه با اظهار اينكه بهره وري موضوعي است كه بايد جوانب آن به صورت روزانه در كارها اجرايي شود، افزود: استان مازندران در حوزه بهره وري از استانهاي پيش رو است.
وي با بيان اينكه مجموعه فعاليتها و كارويژه ها داراي منشأ خير وبركت براي استان خواهد شد، گفت: بهره وري در حقيقت نيازمند يك حركت ملي است تا بتوانيم آن را در كشور پياده سازي كنيم.
وي با عنوان اينكه اين حركت ملي زيرساختهاي متعددي از جمله فرهنگي دارد، گفت: بايد در باور و نگرش تمام اجزاي جامعه بهره وري شكل گيرد و زيرساخت آموزش نيز بايد به كمك آن بيايد.
پهلواني با تاكيد براينكه در حوزه آموزش به ويژه آموزشهاي پايه ضعيف عمل كرديم، گفت: امروزه در وزارت آموزش و پرورش نگرشهاي خوب و مثبتي ايجاد شده است.
رئيس سازمان ملي بهره وري ايران با اظهار اينكه اين سازمان در گذشته ثبات و جايگاه ساختاري نداشته است، ادامه داد: اين سازمان در اين بخش بهره وري چنداني نداشت اما الان چند سالي است كه ثبات در اين سازمان برقراراست.
وي زيرساخت ديگر بهره وري را قانون بيان كرد و گفت: در كشور با افزونگي قوانين و ساختارها روبرو هستيم و اين تصور ايجاد ميشود كه به جاي حل مسئله، دنبال شغل هستيم.
پهلواني يكي از بزرگترين آسيبها و مانع براي رسيدن به چارچوبهاي حكمراني را افزونگي ساختارها برشمرد و گفت: زمينه اصلي براي اينكه زيرساختها در آن قرار گيرد، سيستم و نظام مديريت هره وري است و بايد در كشور به آن توجه بيشتري شود.
رئيس سازمان ملي بهره وري ايران با اظهار اينكه يكي از دلايلي كه بهره وري تاكنون به نتيجه نرسيده است، اين بود كه به فرايند پياده سازي بهره وري توجه نشده است، افزود: طبق قانون برنامه ششم توسعه همه دستگاهها موظف هستند ظرف مدت شش ماه برنامه بهره وري را ارائه دهند.
وي گفت: پيش نيازهاي استفاده از بهره وري در بسياري از دستگاهها وجود ندارد و همچنان در حال تلاش هستيم تا دستگاهها به اين پيش نيازها دست يابند.
وي نظام مديريتي بهره وري را امري مهم دانست و گفت: ساختار بهره وري در كشور از جمله آسيبها و نيازمند اصلاح است و همه دستگاهها بايد داراي يك كارشناس بهره وري باشند.